Filmtips

American History X

Filmen är gjort av Tony Kaye 1998 och i huvudrollen ser vi Edward Norton och Edward Furlong som spelar bröder.
Den handlar om bröderna Derek och Danny som har förlorat deras pappa. Deras pappa har en konstig syn på "raser" när det gäller människor och mycket av hans åsikter fastnar i Derek. Danny ser upp till sin storebror och går i hans fotspår när Cameron gör Derek till en stor ledare för ett nynazistiskt gäng.
Men en kväll går det för långt och Derek dödar två mörkhyade män när de försöker bryta sig in i hans bil och han får tre års fängelse. Under tiden han är i fängelset blir Danny mer och mer hängiven till de nazistiska grupper som finns i Venice Beach. Det Derek upplever i fängelset förändrar hans åsikter totalt och nu måste han hjälpa sin bror att ta sig ur allt detta.

Jag har aldrig sett en sån brutal film någonsin med så många känslor. Den fängslar en redan från början med en historia om en familjs kärlek. Jag har till och med skrivit en skoluppsats om filmen i grundskolan. Det är en film som jag rekomenderar alla att se! Den kan nog passa som undervisning i samhällskunskap.

bra film

Kolla och njut!

Puss /Alex ♥

Kommentarer
Postat av: micaela espinoza

-hon var grymt jävla bra på grönan, 20000 pers som kollade på henne, helt sjukt,något som man iallafall kommer komma ihåg denna sommar

2009-08-06 @ 12:09:19
URL: http://micaelaaespinoza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0